Держінспектори у Львові не розрізняють «державну» горілку і “фірмові” настоянки

У Львові немає жодного ресторану, де клієнтам запропонують легальну (ліцензовану) настоянку власного виробництва. Такий висновок випливає з офіційної відповіді інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області.

Про те, що в Україні відбудуться перевірки якості спиртного в ресторанних господарствах, ще місяць тому на брифінгу заявив голова Державної інспекції України із захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) Сергій Орєхов.

"У більшості ресторанних господарств України використовують лікеро-горілчані вироби власного виробництва. Немає жодних нормативних документів про походження цієї продукції. Ми не знаємо, наскільки ця продукція нешкідлива для споживачів", – сказав С.Орєхов.

Орєхов підписав розпорядження, яким доручив всім регіональним представництвам Держспоживінспекції провести перевірки ресторанних господарств.

Після оприлюднення такої заяви Львівський прес-клуб 18 липня надіслав інформаційний запит до інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області про те, скільки закладів громадського харчування на Львівщині та – відповідно – у Львові торгують алкогольними напоями власного виробництва.

Офіційна відповідь інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області така: «…У процесі проведення планових та позапланових заходів спеціалістами інспекції на території м. Львова та області не встановлено закладів ресторанного господарства, які торгують алкогольними напоями власного виробництва» .

Отже, львівські інспектори ані в ресторанних меню, ані на смак не розрізняють горілку від фірмових настоянок чи домашнього самогону. Також жодного разу ніхто із львівських державних захисників прав споживачів не був на весіллі у ресторані. Цікаво, чи таку ж наївну відповідь вони нададуть і своєму керівництву у Києві?

Архіви