Американські військові перед поїздкою до України на навчання «Репід Трайдент-2015» проходили місячне тренування за місцем своєї дислокації.

Про це сьогодні, 21 липня, під час дискусії на тему: «Досвід офіцера американської армії у підготовці підлеглих до участі у міжнародних навчаннях»,  повідомив командир 2-го взводу роти "С", 2-й лейтенант ЗС США Джозеф Фрешет.

– Нас вчили як проводити заняття, як проводити заняття з українцями, як краще зрозуміти українську культуру, як краще допомогти солдатам удосконалити свої навички, – каже він.

За його словами, американські військовослужбовці навчалися самі і зараз навчають українських військових індивідуальним навичкам: маскуванню, укриттю від прямого і непрямого вогню. Для того, щоби не було дисбалансу, американські військові взяли учбові плани українських і пройшли по них навчання.

Крім того, частина навчання присвячена вивченню зброї.
– Ми вчимося користуватися українською зброєю, українці вчаться користуватися нашою. Нас вчать як поводитися з українською зброєю, як проводити операції з нею, як її чистити. Це дуже допомагає нам у проведенні навчання. Тому що не всі американські солдати могли раніше її бачити, – каже Джозеф Фрешет.

Він також зізнався, що з української зброї йому дуже подобається автомат Калашникова.
– Я би його з собою забрав. Звісно, моя гвинтівка мені більше подобається, нею дуже зручно користуватися, але її дуже важко чистити, – сказав американський військовий.

dailylviv.com

Архіви