На ЗНО на Львівщині зареєструвалось 17787 осіб

На Львівщині для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалось 17787 учасників. Тестування відбуватиметься з 2 по 24 серпня 2011 року.

Із загальної кількості учасників, у Львівській області 12674 особи (74%) – цьогорічні випускники, 4652 (26%) – випускники минулих років. 9359 (54%) учасників ЗНО – випускники міських шкіл, 7967 (46%) – сільські випускники.

Про це розповіла сьогодні, 28 березня, у Прес-клубі Лариса Середяк, директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, під час прес-конференції «Завершення реєстрації учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2011 року та проведення пробного тестування».

Посадовець повідомила, що більшість учасників (17326 осіб) вибрали, як предмет для тестування, українську мову, адже цей предмет є обов’язковим для вступу до усіх вишів, на другому місці – історія України (12228) і математика (11652). За словами директора Центру, цікавим фактом є те, що багато учасників (більше, ніж минулого року) обрали географію (7130), як другий предмет, також збільшилась кількість бажаючих здавати фізику (3122), і вперше в цьому році запроваджено такий предмет як російська мова. Для здачі на ЗНО російської мови як предмету зареєструвались 66 осіб. Російська мова є обов’язковою для здачі при поступленні на спеціальність «Російська філологія» в ЛНУ ім. Івана Франка.

Також на ЗНО цього року помітно збільшилась кількість тих, хто здаватиме іноземні мови. Зокрема, англійську цього року здаватимуть 5513 осіб, німецьку – 303 особи, французьку – 65 осіб, іспанську – 43 особи. Це свідчить про те, що більшість вишів поставила третім іспитом саме іноземну мову.

Лариса Середяк попередила тих, хто розраховує на полегшений вступ у виші через загальне зменшення кількості абітурієнтів цього року: «Незважаючи на те, що загальна кількість вступників зменшилась через демографічний спад, не треба думати, що місць для всіх буде достатньо, і всіх, хто подадуть документи, виші й заберуть. Поступлять лише ті, хто здасть сертифікати із балами не менше 124, тому що саме такими є умову вступу до вищих навчальних закладів».

Посадовець також нагадала, що до здачі тестувань не допускатимуть тих, хто не матиме з собою оригіналу паспорта або ж сертифікату-запрошення на тестування. В пункті тестування у сертифікаті члени комісії печатками будуть засвідчувати участь вступника в тестуванні. Заповнений сертифікат пізніше стане одним з документів, необхідних для вступу у виш.

Після здачі кожного з обраних предметів вступник повинен зайти на сайт Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти і видрукувати свої результати тестувань з кожного предмету.

Кожен зареєстрований учасник тестувань отримав пам’ятку, в якій вказано усі правила проходження тестування, що потрібно брати з собою на ЗНО, в які терміни подавати апеляцію і т.д.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в 2011 році триватиме з 2 по 24 червня. Цього тижня розпочинається пробне тестування, яке пройде 2 і 9 квітня. Для того, аби спробувати свої сили, у Львівській області зареєструвалось понад вісім тисяч осіб. Під час пробних тестів кожен учасник отримає зошит для розрахунків та бланк відповіді, в якому треба буде відзначити правильні варіанти відповідей. Процедура пробних тестів абсолютно ідентична справжній, з тією різницею, що після пробних іспитів, кожен учасник отримає правильні відповіді. Таким чином, охочі здавати ЗНО матимуть можливість перевірити свій рівень знань та підготовки.

Вартість пробного тестування є дещо вищою, аніж минулого року, і становить 84 грн. Для проходження пробних тестувань потрібно мати з собою запрошення-перепустку, документ, що посвідчує особу та квитанцію про оплату.

Архіви