2500 учнів Львівщини отримали поради – ким бути

Учора Львівський міський центр зайнятості нагадував вулик. Для участі у профорієнтаційному форумі «Живи та працюй в Україні» сюди прибули викладачі та вихованці 25 навчальних закладів, аби розповісти учнівській молоді про освітні послуги, професії, що користуються попитом на локальному ринку праці, а головне – вразити потенційних абітурієнтів професійними вміннями та неабиякою майстерністю.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Львівського ОЦЗ.

Представники трьох кластерів і п’ятьох фірм і компаній запрошували відвідувачів у свої колективи, знайомлячи їх із умовами праці, сферою діяльності, привабливим соціальним пакетом та перевагами легального працевлаштування. А працівники ТзОВ «Фуджікура Аутомотів Україна Львів» влаштували для старшокласників турнір на швидкість рухів, спритність та моторику. Найбільш кмітливим вручали подарунки.

Хлопці та дівчата брали участь у вікторині «Профес і Я», квестбатлі «Хочу-можу-треба», грі-конкурсі «Намалюй професію», розгадували «Ребус», проходили тестування на онлайн платформах служби зайнятості або на паперових носіях. Інші спостерігали за спритними руками юних майстрів, котрі випікали оладки, складали у химерні фігурки серветки, виготовляли записнички та календарі, формували з тканини прикраси чи сувеніри, оздоблювали медові пряники, вимірювали тиск, розмальовували стіни, вкладали волосся у зачіску, робили манікюр або мейкап.

Студенти Львівського вищого професійного училища побутового обслуговування презентували присутнім моделі шкільного одягу «Fashion pupils» і «Inspiranante», розроблені ними під гаслом «Безпека як тренд», а команди-учасниці інноваційного профорієнтаційного проєкту «ПрофіКемп» «OilCity» (м. Борислав) та «Unicorn» (м. Золочів) дивували глядачів запальними танцями, міні-сценками, репом тощо.

У рамках заходу відбувся телеміст «Схід і Захід – разом» із Маріуполем, де в цей же час тривав аналогічний форум. Тож учасники дійства мали змогу через величезний екран, встановлений у холі міського центру зайнятості, бачити своїх ровесників у залі та чути настанови донеччан.

«Рада вітати чисельну львівську аудиторію та аудиторію в Маріуполі із таким важливим заходом, – зазначила під час телемосту заступник директора Львівського ОЦЗ Оксана Іванчук. – Я бажаю всім знайти свою мрію, зловити свого птаха щастя, опанувати саму класну у світі професію і отримувати за це великі гроші. А якщо вам не вдасться піднятися до вершин у професійній сфері кар’єрним ліфтом, то пам’ятайте, що ще є кар’єрні сходи».

Кульмінаційним моментом профорієнтаційного форуму «Живи та працюй в Україні» став вибуховий флешмоб.

Загалом широкомасштабний профорієнтаційний захід відвідали 2500 школярів, із них 500 пройшли тестування, у тому числі 20 з використанням онлайн платформи «Моя професія». Із мобільними додатками «Центр професійної орієнтації» та «Атлас професій майбутнього» ознайомилися 400 школярів, у грі-конкурсі «Ребус» взяли участь 400 дітей, стільки ж малювали свою професію, 100 хлопців і дівчат змагалися в інтерактивних профорієнтаційних іграх, п’ятеро старшокласників записали відеорезюме, а три команди: «Іміджмейкери», «Цвіт кульбаби» і «Клас» виборювали першість у квесті «Хочу-можу-треба».

 

Архіви