В американській армії, незалежно від звання, всі військовослужбовці харчуються однаково. Нема такого, щоби для офіцерів – краще, для солдатів – гірше. Понад те, офіцери намагаються нагодувати солдат ліпше.
За її словами, харчування в їдальні відрізняється від харчування в польових умовах.
– М’ясо має бути щонайменше двох видів, гарнір – також двох видів. На гарнір може бути картопля, рис, овочі, бобові. фрукти, два види салату. Щодо напоїв, то також не менше двох видів стопроцентного соку, газована вода, кава та чай, – каже вона.
За словами Крістіни Черешнєвої на сніданок обов’язково мусять бути яйця.
– Військовослужбовці можуть попрости, щоби їм приготували яйця так, як вони люблять. До яєць дається гарнір. На добу військовослужбовець отримує 3000-4000 калорій. Це залежно від того, хто скільки їсть, – каже вона.
Також американський військовослужбовець каже, що для них є певні порції.
– Немає такого, що хтось може взяти більше. А ось менше – так, – каже вона.
За словами Крістіни Черешнєвої, в польових умовах американській військовослужбовці харчуються сухими пайками.
– Це може бути як індивідуальне меню, так і групове. Солдат може мати пакет у своїй кишені, яким він снідає, обідає та вечеряє. А загальний називається "підігріти і нагріти". Його просто занурюють у гарячу воду, а потім роздають військовослужбовцям, – каже вона.
Сухим пайком можна харчуватися впродовж 30 днів безперервно. Потім одного дня військового мусять нагодувати свіжоприготовленою їжею.