Канадський сухпайок, на відміну від українського, містить дуже важливу деталь – ложку.
Таким спостереженням поділився сьогодні, 2 березня, під час прес-туру для журналістів до Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон), що організований Львівським прес-клубом спільно з Регіональним медіа-центром Міноборони України (м. Львів), прес-офіцер майор Олексій Мазурін.
– Він дуже подібний за наповненістю з американським сухпайком, – зауважив український офіцер.
Тут є розчинні чай або кава, цукерки, є основна страва – картопля з м’ясом і соусом та розчинний суп, сухе м’ясо. На десерт – набір різних консервованих фруктів та різні варіанти напоїв, кілька різних соусів.
– Є навіть м’ятна цукерка. Є сірники. І, що дуже важливо, туалетний папір, – каже Олексій Мазурін.
Коштує канадський сухпайок 30 канадських доларів.
Проте, на думку українського офіцера, цей сухпайок неможливо порівняти з українським.
– Перловка з м’ясом або рис з м’ясом – поза усілякою конкуренцією, – каже він.
Хоча журналісти, які пройшли армійську службу, мають свої гастрономічні враження від вітчизняних сухпайків – гастрити, лише після кількох днів вживання такої їжі.
Український сухпайок запакований в пластиковий пакет і більший за об’ємом, тоді як канадський – у паперовому упакуванні, – ділиться спостереженнями Мазурін.
– Чого я не бачу тут, але є в американському сухпайку, – це сухі підігрівачі для їжі, – порівнює український майор.
За його словами, на одну особу на день мають давати три такі пайки. Журналістам на дегустацію перепало по одному.