Українську польову кухню «заправляють» дровами, а не дизелем, як американську

Польова американська кухня – це контейнер на колесах. Всередині вона має холодильник, чотири пічки, і може нагодувати 800 солдатів.

Про це сьогодні, 16 жовтня, під час дискусії на тему: «Коли українських військових будуть харчувати за стандартами НАТО? Що для цього потрібно?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив сержант першого класу, кухар ЗС США Джейкоб Хостетлер (Jacob Hostetler).

– Забирає тільки дві години, щоби все скласти-розкласти і чотири – щоби приготувати саму їжу,- каже він.

За його словами, пічки пересувної кухні працюють за допомогою дизельного пального або іншого палива, щоб не спричинити вибуху. При тому він додав, що української польової кухні, яка палиться дровами, він не бачив.

А ось керівник Регіонального медіа-центру Міноборони України (м. Львів), полковник Олександр Поронюк вважає українські польові кухні досить ефективним способом приготування їжі.

– Є різні польові кухні, які розраховані на сто, двісті, триста осіб. І в умовах коли немає газу, інших горючих речовин, то на дровах дуже гарно готується і каша, і картопля. І досить часто люди, які харчувалися на польовій кухні, згадують солдатську кашу з приємністю, – каже український полковник. 

Архіви