Site icon Прес-клуб

У сесійних залах поставили “відеодетектор брехні”

Суд приймає запис засідання сесії міськради, як доказ. А виборці змогли побачити наочно, як насправді голосують ті, хто на майданах не стримують себе від різноманітних обіцянок.

Про це сьогодні, 8 вересня, під час прес-конференції на тему: «Публічні органи місцевого самоврядування в Україні – досягнення та виклики», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник організаційного відділу Новокаховської міської ради Роман Пашкевич.

Він зауважив, що он-лайн трансляція засідань дала змогу виборцям побачити дії псевдопатріотів. Ця міська рада вже провела 14 таких відкритих засідань. І чиновник, який організовує роботу сесії, помітив, що пліток навколо роботи ради стало менше.

– Також люди змогли побачити справжні обличчя тих популістів, які місцевим підприємцям розповідають, як вони захищають їхні права, а потім голосують проти затвердження порядку денного, де є питання, які би допомогли підприємцям працювати. Побачили псевдопатріотів, які всюди говорять про свою любов до України, а голосують проти надання земельних ділянок воїнам АТО, – резюмує начальник організаційного відділу Новокаховської міської ради.

Крім того, за його словами, онлайн-трансляції змусили депутатів ретельніше готуватися до своїх виступів та ознайомлюватися зі всіма документами, які виносять на голосування, щоби раптом не стати посміховиськом.

– Був випадок, коли депутат виходить на трибуну і говорить, що «нам треба підтримати фінансування професійно-технічної освіти», а потім голосує проти підвищення зарплати викладачам училищ та стипендій учням, – згадує один випадок Роман Пашкевич.

Також він каже, що одного разу суд прийняв до розгляду як доказ відеозапис сесії.

– Депутати спробували оскаржити одне рішення. Суддя витребувала з міської ради протокол сесії. Але цей протокол пишеться довго. Тому суд прийняв відеозапис і перевірив, що всі процедури були дотримані, – розповідає начальник організаційного відділу Новокаховської міської ради. 

Exit mobile version