Site icon Прес-клуб

У Львові розповіли, хто голосує за жінок

За жінок голосують жінки старшого віку, які ходять до церкви, читають газети та переглядають телепередачі.

Про це сьогодні, 4 березня, під час круглого столу на тему: «Лідерство жінок у мажоритарних виборчих округах. Стан, виклики, кращі практики та перспективи», що відбувся у Львівському прес-клубі, повідомила народна депутатка України (виборчий округ 117, Львівська область, фракція партії «Блок Петра Порошенка»), голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами ЄС Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Оксана Юринець.

Ці жінки пояснюють свій вибір дуже своєрідно.

– Ми запитували, чому вони проголосували за мене. Відповідали: «Бо вона файна», – зізналася депутатка.

Також, за її словами, за жінку проголосують її однолітки, які щасливі та задоволені життям. Тому що вони вважають, що ось ця депутатка – їхнє продовження.

– А категорія жінок, які втомлені життям, обставинами, часом, не мають жодного ресурсу в сім’ї, за жінку голосувати не будуть. У них є певна заздрість, – зауважила Оксана Юринець.

Аналізуючи портрет свого виборця, вона зазначила, що 60 відсотків голосів їй віддали чоловіки. І тільки 40 – жінки.

– Жінці набагато важче виграти вибори в окрузі. Тому що жінки не підтримують жінок, – констатує вона.

Її колега, народна депутатка України (виборчий округ 116, Львівська область, фракція Політичної партії «Самопоміч»), перша заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Ірина Подоляк стверджує, що її виборець – це жінки, віком від 50 і старші, які не тільки самі йшли голосувати, але й вели своїх чоловіків за руку на дільниці.

– Частина з тих, які проголосували, мають вищу освіту, свій бізнес або працюють в бюджетній сфері, – згадує вона. 

Шлях у велику політику , за словами Оксани Юринець, варто починати з місцевих рад.

-Ти розумітимеш, який вигляд має бюджетування на місцях, який вигляд має громадська робота. Тому що депутати місцевих рад – це волонтери. Ця громадська робота не оплачувана. І ти зможеш показати, як ти можеш комунікувати з людьми, – радить Оксана Юринець. 

Депутатка наголосила, що будь-яка жінка завжди обмежена як грошима, так і часом. І тут доводиться шукати баланс та вчитися тайм-менеджменту. 

Водночас, за її словами, коли жінка виграє вибори і потрапляє до парламенту, то для неї немає жодної індульгенції через її стать. 

– Це – просто статистика. Ти – один із 428. Не можна розділяти – жінка це чи чоловік. Є – працездатність та непрацездатність. Але так склалося, що жінкам більше треба, вони більше хочуть всього. Тому коефіцієнт корисної дії може бути трошки вищим, – переконана Оксана Юринець. 

Вона вважає, що більшість жінок в українському парламенті  – це рушійна сила, яка призводить до змін. 

– Наші жінки – спроможні та якісні. І дуже часто тягнуть за собою велику кількість тих, хто просто підтягується. Але і чоловіки – потрібні. Ті чоловіки, які тихо робитимуть свою роботу та стоятимуть поруч, коли ти стоятимеш в центрі і представлятимеш свою позицію, – зазначила депутатка. 

Exit mobile version