Site icon Прес-клуб

Сезонне загострення щедрості. Яку «благодійність» пропонують різні політичні партії напередодні місцевих виборів

Від канцтоварів і наплічників – до безкоштовного надання юридичних послуг. Кандидати до місцевих органів самоврядування зрозуміли, що однією лише гречкою виборця не звабиш. То ж фантазія політиків, яким раптово закортіло творити добро саме під час передвиборчої кампанії, вражає.

Про те, як діють «сезонні благодійники» українського політикуму на Львівщині, розповів розповів Тарас Радь, координатор спостереження ГМ «ОПОРА» за виборами у Львівській області на пресконференції «Підготовка до місцевих виборів на Львівщині: формування комісій, дочасна агітація та використання адмінресурсу» у Львівському пресклубі пише DailyLviv.

– У деякий районах можна побачити «Соціальні хатки продуктів» із плакатами «Товари стратегічного значення без націнки», – сказав він. – У них дуже дешево можна купити бакалію, молочні продукти, курятину. А якщо ви – пенсіонер або з багатодітної родини, то волонтер подарує вам безкоштовно «соціальний кошик». Відкрили ці пункти за ініціативи Ореста Кавецького, кандидата від «Слуги народу».

Представники ВО «Батьківщина» відзначились тим,що дарували наплічники, зошити,ручки та інше шкільне приладдя учням Франківського, Сихівського і Шевченківського районів м.Львова. На багатьох товарах були гасла партії. До Дня знань вони також їздили до магазинів з деякими малозабезпеченими родинами і купували дитячий одяг.

Подібний підхід застосували у «Варті». У День знань вони не лише роздали наплічники і канцтовари, а й показово продезинфікували своїм коштом приміщення львівських шкіл.

Міський голова Дрогобича виявився ще щедрішим. Він особисто приїхав 1 вересня у дві школи міста та подарував кожній телевізори.

Представники «Європейської Солідарності», «Голосу», «Української Галицької Партії» нічого дітям не дарували. Вони вирішили подбати про дозвілля учнів: влаштували футбольні турніри, конкурси малюнку на асфальті та інші заходи у різних містах і містечках Львівської області під гаслами та із застосуванням своєї символіки.
А от начальник відділу Держгеокадастру у Львові Андрій Березіцький продемонстрував альтруїзм, надаючи людям безоплатну правову допомогу у сфері земельних відносин. Причому – у своєму кабінеті, в робочий час. Про це свідчить флаєр, який дарують у партійних наметах «ВО Батьківщина».

В ГМ “ОПОРА” застерігають, що надання виборцям певних подарунків, послуг чи благ є так званою «передвиборчою благодійністю». Такі дії з боку політичних сил і окремих кандидатів фактично є маніпуляцією і політичною рекламою. Приймати ці блага чи ні – вирішувати кожному окремо. Так само як і те, чи продавати свій голос – тепер уже не лише за гречку.

Відео: Львівський пресклуб

dailylviv.com

Exit mobile version