Site icon Прес-клуб

На заході України перемагають «Батьківщина» і УДАР, – дослідження

Якби вибори відбулися найближчої неділі, то на Західній Україні найбільше голосів отримала б Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина» і УДАР, повідомив 28 вересня під час презентації нового соцдослідження президент українського фонду «Громадська думка» Володимир Подгорнов.

Серед виборців, які збираються взяти участь у виборах, за «Батьківщину» готові проголосувати 38%, за УДАР – 17%, за ВО «Свобода» – 16%. П’ятивідсотковий бар’єр долала б також Партія регіонів, «Наша Україна» набирала б 4,3%.

Серед політиків найбільшу довіру мешканців, згідно з дослідженням, мають Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок – усім трьом довіряє більше 60% мешканців.

Окрім того, опитування показало, що 80% мешканців західноукраїнських областей очікують фальсифікацій на виборах. В масштабних акціях протесту, за словами Володимира Подгорнова, готові взяти участь 26% опитаних, 24% не візьмуть участь в акціях протесту за будь-яких умов, а 20%, навпаки, візьмуть в них участь незалежно від масштабу.

Опитування проводилося у вересні на території західноукраїнських областей. Опитали 1,8 тис. респондентів. Похибка складає 2,6%.

Як інформував ZAXID.NET, нещодавно керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович представив дослідження електоральних настроїв львів’ян, з якого випливає, що найзапеклішою боротьба серед кандидатів-мажоритарників буде на Сихові.

На цьому тижні директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала заявив, що позитивні дані загальноукраїнських соціологічних опитувань не гарантують Партії регіонів перемогу на парламентських виборах.

Exit mobile version