Site icon Прес-клуб

Гриценко розповів у Львові, хто здає національні інтереси

Найскандальнішим безвідповідальним злочином неправильної політики уряду – продаж Одеського припортового заводу (ОПЗ). Прибутковий завод продано олігархам за безцінь: 600 млн. доларів США, якщо його ринкова вартість принаймні вдвічі-тричі є вищою. Про це на прес-конференції у Львові розповів лідер «Громадянської позиції» Анатолій ГРИЦЕНКО.

Нагадаємо, на Львівщині із робочим візитом перебуває народний депутат України, кандидат у президенти, лідер «Громадянської позиції» Анатолій ГРИЦЕНКО. Він планує прочитати дві лекції у Академії сухопутних військ та Національному університеті «Львівська політехніка», акцентуючи на загрозах національній безпеці України. 

Коментуючи приватизацію ОПЗ, Гриценко відзначив, що це є злочином перед Україною. Керівництво уряду разом із президентом як гарантом Конституції повинні зробити усе можливе, щоб повернути ОПЗ через суди. Інакше, Грищенко прогнозує, Україна може втратити інвесторів, котрі побачать безгосподарність на прикладі продажу одного з найприбутковіших промислових об’єктів. 

– Приватизація в умовах кризи перлини промисловості ОПЗ – це злочин перед Україною, – каже він. – Цей злочин не змогли зупинити ні президент, ні Прем’єр-міністр. Чуємо істерику, буцімто все пропало, змова, зрада. Хто має право продавати за безцінь успішне підприємство, котре сотні мільйонів сплачує у бюджет? Хтось радився з олігархами. Ціна злочину вимірюється десятками мільярдів втрат для України. 

За його словами, посадовці, що дозволили приватизацію ОПЗ мають бути притягнені до кримінальної відповідальності. 

– Якби президентом був Гриценко – ОПЗ ніхто б не продав, – продовжує розмову кандидат у президенти. – Для того не потрібно мати диплом кандидата економічних наук, як Тимошенко і Ющенко. Людина із здоровим глуздом має зрозуміти: в умовах кризи продавати за безцінь підприємство не можна. За вісімнадцять років незалежності в Україні не збудовано альтернативного підприємства. 

Окрім того, він гостро критикував дії уряду в боротьбі з економічною кризою. На його переконання, стабілізація банківської системи – важливо, проте значно важливіше підтримати виробників, які створюють робочі місця, сплачують податки. Рекапіталізація банків проходила за непрозорими схемами. На жаль, гроші, виділені на врятування банківської установи не спрямовані на розвиток бізнесу. Ці кошти поповнюють спекулятивний ринок, насамперед за кордоном. 

– Будучи членом коаліції я не голосував за жоден антикризовий закон уряду, – говорить Грищенко. – Насправді усі ці закони є кризові, а не антикризові. Я голосуватиму за той закон, в якому ключові слова – зниження податків, акцизів, зборів. Це принципова позиція. Кризу можна долати тільки створення умов для розвитку підприємництва.

Exit mobile version