Site icon Прес-клуб

Громадський діяч: Справжні революціонери не у Львові, справжні революціонери – у Харкові

Делегати Львівщини на Перший всеукраїнський форум Євромайданів у Харкові зазначають, що справжні революціонери не у Львові, справжні революціонери – у Харкові.

Про це на прес-конференції сказав представник ГО «Батьківський комітет» Ігор Коцюруба.

Зокрема, він зазначив, що харківський Євромайдан кардинально різниться від львівського.

«Думаю, всі розуміють відмінність. То є моє особисте враження. Здавалось, що я приїхав в іншу державу, в інший світ, світогляд, середовище. Це відбувалося не в Україні. Але після двох днів перебування в Харкові я зрозумів, що справжні революціонери не у Львові, а справжні революціонери є у Харкові. Там просто йде війна із тітушками, міліцією. Людей б’ють, ріжуть, палять машини. Ті люди, які там борються за українську державу, є неймовірними патріотами», – сказав Коцюруба.

В свою чергу голова ГО РФР «Городоччина» Андрій Хома докладніше розповів про цілі форуму.

«Перший всеукраїнський форум Євромайданів у Харкові не ставив собі за ціль створення надструктури, ми ставили за мету організацію взаємодії між майданами по всій території України. Ми зробили таке визначення, що майдан – це самоврядні суб’єкти громадянського та політичного життя та центр опру диктатурі», – зазначив він.

За його словами, основними питаннями форуму, згідно з якими була прийнята резолюція, були: горизонтальна координація та взаємодія Євромайданів України; створення мережі колективного захисту; започаткування співпраці між майданами по всій Україні; об’єднання їхніх зусиль для досягнення мети.

«Форум прийняв за основу певний конкретний план дій взаємодії Євромайданів України», – підсумував Хома.

Exit mobile version