Site icon Прес-клуб

Черги на українсько-польському кордоні почнуться в суботу – митник

Відучора з 14 години і дотепер, на усіх пунктах пропуску через українсько-польський кордон немає черг. Але це триватиме триватиме до суботи, а потім перед самим новим роком, знову буде спостерігатись великий наплив людей.

Про це сьогодні на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив заступник начальника відділу організації митного контролю Львівської митниці Міндоходів Ігор Каламуняк.

Аналіз перепускних операцій у період новорічно-різдвяних свят минулих років показав, що з 2 до 6 січня значно збільшується пасажиро-транспортний потік на виїзді з України. Переважно це – організовані туристичні групи.

Наприклад, торік, порівняно з попереднім, українсько-польський кордон перетнуло на 24% більше осіб, на 34% – транспортних засобів. Збільшення пасажиро-транспортного потоку відбувається на всіх пунктах пропуску Львівської області, бо всі їдуть на закупи, усі хочуть встигнути до закриття магазинів на період свят», – повідомив старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, підполковник Олег Калюжний.

Найбільше навантаження припадало і припадає на пункт пропуску «Краківець», повідомив заступник начальника відділу організації митного контролю Львівської митниці Міндоходів Ігор Каламуняк.

Найменше, лише на 10%, завантажений, за словами Олега Калюжного, новий пункт пропуску Грушів-Будомєж, де відбувається спільний українсько-польський контроль на польському боці. Ігор Каламуняк пояснив це звичкою людей використовувати старі пункти пропуску і погано розвинутою інфраструктурою.

Exit mobile version