Вибори Президента нагадують вибори вождя племені дофеодальних часів, – політолог у Львові

Вибори Президента в України нагадують вибори вождя племені дофеодальних часів. Електорат голосує, покладаючись на свої емоції.

Про це сьогодні, 23 листопада, під час засідання Громадського прес-центру «Вибори-2019» на тему: «Які методи використовуватиме Росія на виборах Президента України і як їм протистояти», яке відбулося у Львівському прес-клубі, заявив соціолог Володимир Подгорнов.

– Обирають за критеріями: «він хороший» чи «він поганий», «він – за тих» чи «він – за інших», – зазначає соціолог. 

На його думку, зараз країні бракує плану розбудови держави, без якого неможливо визначитися. 

– У нас було п’ять років, аби розробити, бодай, якийсь план, – вважає Володимир Подгорнов.

Натомість, за словами соціолога, до влади постійно рвуться ті, хто там були за будь-якої влади. 

– Між собою воюють консерватори та реформатори. Або іншими словами – ті, хто накралися і ті, хто хоче отримати соціальні ліфти та взяти владу.  У нас є частина людей, які, як вони вважають, досягли чогось у житті. І вони тримаються за владу. І є «голодні», інші партії, які цю владу намагаються забрати. І цю опозицію буде підтримувати Росія. Тому що їй це вигідно: коли приходять інші люди, з ними можна інакше домовитися. Свого часу Леніна підтримували німці, Троцького – американці. А всіх разом підтримував міжнародний фінансовий капітал, – каже Володимир Подгорнов.

Тому, на його думку, під час виборів саме місцеві демократи будуть використовувати різного роду силові методи та фальсифікації. А Росія тільки примножуватиме та збільшуватиме цю дестабілізацію, яку створять самі українці. 

Архіви