Результати парламентських виборів визначатимуть ті, в чиїх руках «мокрі» печатки – експерти

Основний адміністративний ресурс на виборах в Дніпропетровську перейде до виборчих комісій – як вони будуть підібрані і як вони будуть працювати.

Про це під час он-лайн інтернет-відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом на тему «Вплив адміністративного ресурсу в Дніпропетровській і Львівській областях на виборчу кампанію до Верховної Ради 26 жовтня 2014 року», який відбувається в рамках громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу, заявив оглядач газети «День» Юрій Райхель.

– Ми добре знаємо, що неважливо, як голосують, важливо як рахують, – стверджує він

Тому порада для спостерігачів: дуже уважно дивитися за роботою виборчих комісій та за тим, як будуть відбуватися підрахунок голосів. Він навіть не виключає «каруселі» та інші, вже відомі нам, засоби фальсифікацій на виборах.

– Може у Києві влада і змінилася, а ось в провінції, такій як Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, мало що змінилося. Тому що звичка – це друга натура. І представники попередньої влади інших методів політичної боротьби не знають і ніколи не взнають,- сказав Юрій Райхель.

Також будуть підкупи виборців. Можливо, не надто очевидні, тобто продуктовими наборами, а більш приховані – прокладання доріг.

З ним погодився голова Львівської облдержадміністрації 2008-2010 років Микола Кміть. За його словами, людей зараз важко залякати, то ж, особливо в селах, все вирішуватиме голова виборчої комісії, в руках якого печатка.

Архіви