Освітянин з Львівщини розповів, як у Києві переписували класні журнали

Під час прес-конференції«Як безсистемні реформи в галузі освіти позначаться на якості знань, здоров’ї та рівні життя українців?» експерт з освіти Павло Хобзей розповів про випадки, коли через нововведення у правилах прийому до ВНЗ у Києві переписували шкільні журнали.

«Після того, як новий міністр ввів обов’язковий середній бал атестата, всі школи почали шукати різні шляхи вирішення проблеми. І найгірші оцінки виявилися у найкращих школах, де високі вимоги. Почали виставляти значно вищі оцінки, аби перекрити попередні», – розповів Павло Хобзей.

«ЗНО – це прорив, який хочуть знівелювати середнім балом атестата», – заявив доктор філологічних наук, професор кафедри української мови Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка, член ЛОО партії «Сильна Україна» Петро Мацьків.

Директор Інституту дитини і подружнього життя, викладач кафедри філософії УКУ, член ради ЛОО партії «Фронт змін» Юрій Підлісний вважає, що ЗНО – це складова громадянського суспільства і його необхідно втримати на тому ж високому рівні..

Архіви