16 червня об 11:30 – пресконференція: “Старт Всеукраїнського конкурсу для шеф-кухарів з розробки нового шкільного меню. Переможці поїдуть у Німеччину на підвищення кваліфікації”

Організатор заходу: Національна асоціація громадського харчування.

Промовці:

  • Орест Степаняк, співзасновник, голова правління Національної асоціації громадського харчування;
  • Іоан Янчишин, виконавчий директор Національної асоціації громадського харчування;
  • Тетяна Скоропляс, заступниця виконавчого директора Національної асоціації громадського харчування;
  • Богдан Венгер, шеф-технолог, експерт NFA;
  • Марія Галицька, шеф-технологиня:
  • Євген Сушко, шеф-кухар, президент асоціації «Західна шеф група»;
  • Андрій Лапан, шеф-технолог;
  • Роман Коломоєць, шеф-технолог;

На пресконференції шеф-кухарі асоціації презентуватимуть типовий десерт шкільного меню –  сирну запіканку, розкажуть про процес її приготування за сучасною технологією і продемонструють вишукану подачу страви.

Довідка від організатора

16 червня 2021 року команда Національної асоціації громадського харчування оголосить Всеукраїнський конкурс для шеф-кухарів з розробки нового шкільного меню.

Асоціація спільно з командою кухарів, лікарів та технологів, зі свого боку, вже напрацювала «ідеальну формулу» здорового дитячого харчування, спираючись на досвід провідних країн світу та готова втілити свій доробок в життя.  

Головна відмінність збірника рецептур, який планує створити асоціація, від тих, якими послуговується сфера громадського харчування державних закладів, – наявність двох різних технологічних карт для кожної страви: за старою технологією приготування та за сучасною.

Серед майже 15 тисяч українських шкіл торік на нові технологічні стандарти харчування перейшли лише 1 908 навчальних закладів.

Тому впровадження нового меню має бути адаптованим під обидва технологічні процеси. 

Долучитися до розробки нового меню може кожен шеф-кухар, який відчуває  у собі спроможність та має бажання змінити систему громадського харчування навчальних закладів України.

П’ять переможців отримають можливість безкоштовно поїхати до Німеччини для підвищення кухарської кваліфікації.

 

Пресконференція відбудеться у Львівському пресклубі за адресою: проспект Шевченка, 11, 2-й поверх.

Вхід у Пресклуб – за журналістськими посвідченнями і підтвердженою акредитацією. Маски – обов’язкові!

Акредитація за телефоном: 067 67 07 730 або за адресою електронної пошти: pressclub@pressclub.lviv.ua

Архіви