Бо львів’яни розуміються на каві! Як найпопулярнішій кав’ярні міста вдалося вистояти в часи «мертвого» карантинного сезону

Туристична галузь у Львова зазнала колосальних збитків, і тепер ще не один рік буде оговтуватись від удару ковідного 2020-го року. Нині ми спостерігаємо сумну картину, коли навіть відомі ресторани і готелі з іноземними інвестиціями шукають покупців. Все просто: немає туристів – немає прибутку.

Але є одна річ, від якої львів’яни, мабуть, не відмовляться за жодних обставин. Це – добра кава. І непросто добра, а найкраща!, пише DailyLviv.

– Від березня нам також жилося нелегко, і навіть зараз ми маємо удвічі менше клієнтів, ніж торік, – розповіла Оксана Бедрій, керуюча кав’ярнями “Світ кави”. – Адже туристів з Європи d нашому закладів немає.  Але виявилось, що за 20 років роботи наші постійні клієнти нас полюбили. І врятували. Бо в карантинні часи вони залишились з нами.

У березні-квітні кав’ярня, як і інші заклади громадського харчування, не працювала. Збитків «Світ кави» зазнав ще й від того, що ресторани не закуповували у закладі мелену каву, як раніше.

– Але наш магазинчик, який торгує меленою кавою, продовжував працювати. Коли в якийсь момент ми побачили чергу людей у масках, які вишикувались довгим ланцюжком до наших дверей із дистанцією у 1,5 метра, то зрозуміли  – виживемо!

У чому ж секрет «живучості» цього закладу?

– Мабуть, це своєрідна віддяка тому, що всі ці роки ми робили ставку на якість і старались, як тільки могли. Ще коли відривали бізнес, то вирішили: у нас буде найкраща кава у світі. Ми закуповуємо тільки елітні сорти зелених кавових зерен і самі обсмажуємо їх. Мій батько, Маркіян Бедрій, перш, ніж наважитись на закупівлю того чи іншого сорту, сам їхав на ферму в Африку чи Південну Америку, знайомився з власниками і керуючими, дивився, як там працюють. І вже тоді приймав рішення – купувати чи ні. А щодо обсмажування, то ми довго навчалися цьому мистецтву. Постійно відвідували різноманітні кавові фестивалі, переймали досвід. І я можу не без гордості сказати, що нині у нашому закладі працюють чемпіони, а ми входимо у п’ятірку найліпших з обсмажування кави в світі. Так, кава у нас – дорога. Але зрозумійте, який довгий шлях вона проходить, перш ніж потрапити до вашої філіжанки. І було дуже приємно усвідомлювати, що навіть в період карантину люди не хочуть відмовлятися від якості. Вони продовжували купувати те, що люблять, –  сказала  Оксана Бедрій.

Незабаром заклад планує розширення: окрім “Світу кави” на площі Катедральній і площі Ринок, буде кав’ярня на вулиці Кульпарківській. Адже добру каву цінують не лише у центрі міста, а й у нетуристичних спальних районах. У закладі «Світ кави» в цьому переконалися.

Історію свого «карантинного» виживання Оксана Бедрій розповіла на засіданні «Львівщина без туристів: за рахунок чого і кого буде виживати туристична інфраструктура?», яке відбулося у Львівському пресклубі.

Санаторії і пансіонати Трускавця заповнені лише на 20%, – промоутер.

У Львові пропонують створити постійну комісію з індустрії гостинності при ЛМР.

Відео: Львівський пресклуб

Архіви