Учасники:
Іван Гайванович і Ганна Антонюк, національні експерти проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».
Довідка від організаторів
Усі знають такі продукти, як коньяк, шампанське, пармезан чи фета. Але не всім відомо, що їхні назви є географічними зазначеннями, і тому ці продукти можуть виробляти лише на чітко визначеній території з дотриманням певних вимог.
Це означає, що українські виробники змушені відмовитися від використання цих та багатьох інших іноземних географічних зазначень, які Україна зобов’язалася охороняти на своїй території, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС.
З іншого боку, система власних географічних зазначень в Україні перебуває наразі в процесі становлення, і лише щойно було зареєстровано перший український харчовий продукт з географічним зазначенням – “гуцульську овечу бриндзю”. Тепер на черзі інші продукти (серед них – сир, мед, ягоди, вино, спиртні напої), робота над реєстрацією яких триватиме у 2020 році.
Про концепцію географічних зазначень, переваги їхнього запровадження для виробників, споживачів і територій, а також про перспективи українських географічних зазначень розкажуть учасники пресконференції.
Вхід на пресконференцію у Пресклубі – лише за журналістськими посвідченнями і підтвердженою акредитацією.
Акредитація за телефонами: 067-670-77-30 і 066-241-92-35 або за email: [email protected]