«Свободівці» в усій країні звільнилися з держпосад і зайнялися внутрішньою люстрацією

Сьогодні та завтра, 12 і 13 листопада, в усій Україні представники ВО «Свобода», які перебувають на державних посадах, складають свої повноваження. Заяви на звільнення написали всі, від членів Кабміну до голів райадміністрацій.

Про це  під час прес-конференції на тему: «Результати роботи у владі за півроку. Підсумки й наслідки парламентських виборів 2014 року на Львівщині" повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник.

За його словами, таким є рішення партії в зв’язку із оголошенням результатів виборів до парламенту та формуванням нової коаліції

Сам Йосиф Ситник також прийняв рішення піти у відставку.
– Моя посада не є такою, що призначається президентом. Але я є головою партійного осередку на Львівщині і першим заступником голови Львівськох ОДА одночасно. Думаю, правильно буде також написати заяву, – заявив він.

У Львівській області заяви на звільнення написали вісім голів районних адміністрацій. Проте, поки Президент не підпише заяви, вони виконуватимуть свої обов’язки.

А ось керівники департаментів Львівської ОДА залишаються на посадах. За словами Ситника, їх призначали не за партійними квотами, а як спеціалістів, то ж і звільняти немає потреби. Але рішення все одно прийматиме т.в.о. голови ОДА.

На поразку у виборах, на думку Йосифа Ситника, вплинули як зовнішні, так і внутрішні фактори. До зовнішніх він зарахував мінські домовленості та позиції Вашингтона й Брюселя. Щодо внутрішніх, то тут він вважає винними сфальсифіковані вибори на Донбасі.

Також Йосиф Ситник каже, що «Свобода» продовжить внутрішньопартійну люстрацію. Саме у Львівській області це буде проведено публічно і показово. Він пообіцяв зробити такі висновки, щоби виборці більше не побачили у списках цієї партії, навіть, тих депутатів, які погано працювали у обласній та місцевих радах. 

На своє виправдання керівник «Свободи» у Львівській області каже, що працювати їм довелося в умовах війни.

Нагадаємо, на Львівщині написали заяви про звільнення перший заступник ОДА й керівники РДА зі «Свободи».

Архіви