Site icon Прес-клуб

19 жовтня об 11:00 – пресконференція: “У Львові досліджуватимуть харчові продукти на вміст трансжирів — старт проєкту ВООЗ «FEEDCities»

Промовці:

Трансляція доступна за посиланням: https://youtube.com/live/ZtXK6HH2mo4

Для контактної інформації: Олеся Козлова, ГО «Життя», 0675849151, olesiak@center-life.org

Довідка від організаторів:

Дослідницький проєкт «FEEDCities», має на меті дослідити найбільш поширені харчові продукти на вміст трансжирних кислот, солі та калію. Дослідження FEEDCities проводиться громадською організацією «Центр громадянського представництва «Життя» у партнерстві з Львівським Центром контролю та профілактики хвороб за фінансування Бюро “Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україн”і.

За даними ВООЗ, щороку півмільйона людей у світі помирають від серцево-судинних хвороб, спричинених надмірним споживанням трансжирів.Крім того, трансжири викликають ожиріння, рак, діабет, розлади імунної системи.

03 жовтня в Україні набула чинності норма наказу МОЗ № 1613 «Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів», яка обмежує вміст доданих трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 г на 100 г загальної кількості усіх жирів.

Пресконференція відбудеться у Львівському пресклубі за адресою: проспект Шевченка, 11, 2-й поверх.

Акредитація за телефоном: 067 67 07 730 або за адресою електронної пошти: pressclub@pressclub.lviv.ua .

Exit mobile version